Yaşam Alanlarımızda Balkonların Ruhumuza Etkisi

  
Biliyoruz ki hayatımızda, var olduğumuz mekanların etkisi çok büyük. Bu sebeple ruh halimize bağlı olarak mekan değiştirme isteği içinde oluruz. O halde sürekli olarak yaşadığımız mekanı da ruhumuza iyi gelecek; ayrıca konfor ve estetik yönünden isteklerimize cevap verecek mekanlar olarak düzenlemeliyiz.
Özellikle evde çokça vakit geçirdiğimiz şu günlerde, yaşam alanlarımızın her bir detayının ruh halimize nasıl bir etkisi olduğunu fark etmişizdir. Dışarı çıkamadığımız ama dışarıda olduğumuz hissiyatını bu dönemlerde balkonlarımızdan, teraslarımızdan, bahçelerimizden karşılamak durumundayız. Bu yazıda biraz balkonlarımızın önemine değinelim.

Balkonlarımız, atıl bıraktığımız,sadece depo yaptığımız alan olmaktan çok, nefes alabileceğimiz, enerjimizi yükseltecek mekanlar olmalı. İç mekan ile uyumlu bir dış mekan tasarımı tercih edebiliriz, veya tamamen farklı etki yaratacak aykırı bir dış mekan da oluşturabiliriz. İlk ele alacağımız nokta, mekanın boyutudur. Alanımız dar ise özellikle her bir noktayı çok dikkatli planlamalıyız. 
En önemli ikinci nokta ise malzemelerdir. Burada sıcaklık etkisini sağlamamız için hepimizin de bildiği gibi doğal ürünlerden faydalanabiliriz. Ahşap dokusu en etkili sıcaklık veren üründür ve bunu bitkilerle desteklediğimizde kolayca bu etkiyi sağlayabiliriz. Birbirine uyumlu geçişlerde olan dokular küçük bir detay olsa da yüksek etki sağlar. Koltuğumuzun kumaş dokusu, sandalyede seçtiğimiz ahşap cinsi ve dokusu, zemindeki halının, bitkinin cinsinin, mumluğun, ve onu taşıyan sehpanın, en önemlisi de bunlar arasındaki renk uyumunun etkisi bizi yüksek oranda etkileyen detaylardır. 


Elbette seçeceğimiz ürünlerin bizim tarzımıza uygun olması gerekir, biz Merve Demirel Interiors olarak eklektik tarzı özellikle balkonlarda pek seviyoruz ve bunu uygularken daha çok keyif alıyoruz.


Bir önemli nokta da aydınlatma ve kişiselleştirilmiş dekoratif ürünler , burada bize katkı sağlayacaktır.Yeterli alan var ise dekoratif mumlarla, duvarlarda apliklerle aydınlatmayı destekleyebiliriz. Burada seçeceğimiz aydınlatma çoğunluğu , ortamımızda yaratmak istediğimiz etkiye göre değişecektir. Bizim önerimiz 2 kademeli aydınlatma, yani hem isteğe göre loş bir etki , hem de oldukça aydınlık bir etki istediğimiz durumlarda kullanılabilir.


Son olarak önerimiz, mekanlarımızın, estetik, konfor ve ruhumuza olan etkisini göz ardı etmeyelim.
Karakterimize, kullanım şekli ve sıklığına göre yaşadığımız alanları planlamakta özen gösterelim. 
Sevgilerimizle.



Yorumlar

Popüler Yayınlar